Minneord Kitt Nevra

Det er med vemod vi har mottatt budskapet om at Kitt Nevra har gått bort 85 år gammel.

Kitt_Nevra

Kitt Nevra var Vestfold Elghundklubb sitt eneste gjenlevende æresmedlem. Dette var en utmerkelse han gjorde seg fortjent til ved sitt solide arbeid for elghundarbeidet både lokalt, nasjonalt og også internasjonalt.

Kitt var i 1969 styremedlem i Vestfold-Laagen Elghundklubb og bidro i styret frem til det vi i dag kjenner som Vestfold Elghundklubb, etablert i 1978. Der fortsatte han som styremedlem og som leder i jaktprøveutvalget.

I tillegg til å være aktiv i foreningsarbeidet var Kitt utdannet både løshund- og eksteriørdommer.

Kitt var en pådriver i klubben for å arrangere utstillinger og stilte ofte som dommer. Kitt var eksteriørdommer i hele 37 år og har bedømt hunder både i Norge, Sverige og i Finland. Han har også dømt hunder i England og i USA. Etter eget utsagn har Kitt bedømt noen tusen hunder! Det står det respekt av.

Kitt var også aktiv løshunddommer. Dette var en gjerning han begynte med på 1960-tallet og holdt på med til godt ut på 2000-tallet. Kitt bidro aktivt på dommermøtene og hadde ofte en kommentar eller to han ville dele med oss andre i dommerkollegiet.

Som person var Kitt en omgjengelig person, men han hadde selvsagt egne meninger. Samtidig var han en person med mye erfaring, noe som andre i elghundmiljøet fikk dra nytte av.

Vestfold Elghundklubb har ved Kitt Nevra sin bortgang mistet et medlem det står stor respekt av når det gjelder det organiserte elghundarbeidet i vår klubb.

Vi lyser fred over Kitt sitt minne.

På vegne av styret i Vestfold Elghundklubb
Helge Nordby
leder

<< Tilbake