Del 3 av Elghunds ABC med fokus på jaktprøver

Den 15. august inviterte Vestfold Elghundklubb til del 3 av Elghundens ABC på skytebanen i Styrvoll. Samlingen ble holdt umiddelbart etter at jaktprøveutvalget hadde samlet alle klubbens  løshunddommere før høstens prøver. Alt i alt møtte mellom 40 og 50 medlemmer på samlingen som ble avsluttet med grilling og sosialt samvær. Det var leder i jaktprøveutvalget Lars Anton Steinsholt som ledet samlingen og som hadde laget en flott presentasjon med tips og råd rundt det å gå jaktprøver.  I utgangspunktet var det nye og uerfarne jaktprøvedeltakere som var målet for samlingen, men også de med mer erfaring fra jaktprøver ga uttrykk for at gjennomgangen var nyttig.

 

Lars Anton Steinsholt gjennomgikk alt fra det praktiske rundt jaktprøver, hvorfor gå jaktprøver og hva bruker vi resultatene til, og hvem har ansvar for hva i forbindelse med gjennomføring av prøvene. Lars Anton understreket at en jaktprøve skal være så lik en dag på jakt som mulig. Han gjennomgikk ulike begreper som er brukt i jaktprøvereglene og brukte god tid på å orientere om de ulike momentene hunden bedømmes i . Han sa også litt om og hva som må til for å oppnå maks poeng i ulike moment. Blant alle tipsene til nye er det nok mange som merket seg rådet om å ordne og klargjøre hunden med halsband etc på et annet sted enn der  hunden skal slippes ved prøvestart. Lars Anton anbefalte å gå kortest mulig inn i terrenget før slipp. Han anbefalte videre å stå i ro og stole på hunden. -Ikke gå etter hunden i søk, det kan ødelegge for hunden i uttak og dessuten kortes avstanden som hunden måles på, sa Lars Anton. Mer om dette og gjennomgangen av alle momentene kan du lese i Lars Anton Steinsholts presentasjon.

 

Lars Anton Steinsholt oppsummerer alt vi har lært i forbindelse med Elghunds ABC på denne måten;

·         Det hjelper ikke å ha en anatomisk riktig bygget hund (flott på utstilling), og fri for arvelige sykdommer hvis den ikke har jaktegenskaper.

·        Like lite som en med jaktegenskaper og sykdomsfri, som ikke fungerer etter 5 år grunnet forkalkninger (anatomi).

·        Eller en som jager og er riktig bygget, som dør etter 4 år av en arvelig sykdom.

·        Moralen er at alt må sjekkes i forkant og trenger du hjelp til det kontakter du folk du kjenner som kan hjelpe deg eller rasekontakter i klubben.

 

 

Bilder fra del 3 av elghundens ABC:

 

abs nr1

 

 

 

abc nr2

 

 

abc nr 3

 

 

abc nr 4

 

 

abc nr 5

 

 

 

abc nr 6

<< Tilbake