90 frammøtte på medlemskveld med premieutdeling og del 1 av Elghunds ABC

Den 20. mars inviterte Vestfold Elghundklubb sine medlemmer til sesongavslutning med premieutdeling for høstens jaktprøver og utdeling av championatskjold. Mange av de vel 90 frammøtte var også kommet for å høre kveldens foredrag med fokus på anatomien hos elghundene våre, om sammenhengen mellom hundens eksteriør og fysiske forutsetninger for å bevege seg under jakt. Det var Maija Heinila, mangeårig utstillingsdommer, lærer og fordragsholder på kurs i anatomi hos hund, genetikk og avl som hadde sagt ja til å gi en innføring i dette temaet. Det klarte Maija med glans, noe flere av de frammøtte deltakerne ga positivt uttrykk for. Det er nok mange som allerede gleder seg til fortsettelsen av Elghundens ABC, del 2 med Maija, som fokuserer på genetikk, avl, sykdommer, og hvordan velge valp ved neste valpekjøp.  Notater fra  Maijas foredrag finner du her. Bilder fra medlemskvelden og premieutdelingen på neste side.

Vinnere av championat 2015

 

salen 1

Bildet: Deltakerne på medlemskvelden følger interessert med. Her ser vi Rolf Frostad som takker Maija Heinila for et godt foredrag !

 

 

salen 2

Bildet: Aldri har så mange elghundfolk lært så mye om hundens anatomi og betydningen for hundens bevegelser, utholdenhet og funksjonalitet på så kort tid !

 

 

 

Even Grindvollen

Bildet: Jämthunden Jamtvollens Vilje eid av Even Grindvollen vant 1-dag samlet løshund. Leder i jaktprøve-utvalget Lars Anton Steinsholt delte ut premiene.

 

 

 

Kompis Even Lærum og greta 

Bildet: Kjartan Sjulstad (til venstre) mottok premien til vinner av 2-dagers separt løshund på vegne av Jämthunden; Sörombäckens Greta, eid av Peter Jansson. Even Lærum (til høyre) mottok også diplom og 1. premie for sin gråhund; Kompis.

 

 

 

Jen og Arve Granerød

Bildet: Arve Granerød var den eneste av premivinnerne for 2-dagers samlet løshund som møtte fram. Granerød mottok diplom og premie for oppnådd 1. premie på gråhunden; Jen.

 

 

En dags separat løshund 

 

Bildet: Frammøtte premievinnere for 1-dags separat løshundprøve. I midten foran Odd Pedersen som mottok premie for vinner av prøven gråhunden; Oftefjell's Ull. 

 

 

Vinnere av championat 

Bildet: Fornøyde championatvinnere; fra venstre Jørn Egil Thomassen, Even Lærum, Irene Sørum, Jørgen Rønneberg og Rune Bø. 

 

Championat oppnådd i 2014:

NJ(L)CH Gopollhaugens Milo, NO 44866/11 Eier: Jørgen Rønneberg

NJ(L)CH Brånajota`s Bjønn, NO 42177/10 Eier: Knut Webjørn Kjølnes

NJ(L)CH Kompis, NO 35012/11 Eier: Even Lærum

NJ(B)CH Gokstadhaugen's Lotus jr, NO 55302/11 Eier: Irene og Gustav Sørum

NJ(B)CH Gokstadhaugen's Saga, NO 34057/12 Eier: Irene og Gustav Sørum

INT UCH Gokstadhaugen's EEA, NO 41770/10 Eier: Irene og Gustav Sørum

NUCH Gokstadhaugen's Minni, NO 43458/11 Eier: Irene og Gustav Sørum

NJ(L)CH FINJCH Milo, FI 53492/11 Eier: Jørn Egil Thomassen

NJ(L)CH Lauritz, NO 44385/10 Eier: Rune Bøe

 

<< Tilbake